Menu degustacyjne

wtorek, sierpnia 21, 2012



Dziś będzie post inny niż wszystkie. Opowiemy Wam o wyjątkowym miejscu, które tworzą właściciele z pasją i kucharze z pomysłem. W MammaLeo - bo o niej mowa - mówi się, że to nic złego bawić się jedzeniem - na tym właśnie polega zabawa, by doświadczać go wszystkimi pięcioma zmysłami. W tym wyjątkowym miejscu odbyła się wyjątkowa impreza dla wyjątkowych gości. Pierwszy w Radomiu pokaz kunsztu prawdziwych mistrzów sztuki kulinarnej i pierwsze takie zlecenie dla nas.

Przygotowane produkty:




Zaproszenie

Zaproszenie tylko w formie elektronicznej do wysłania mailem oraz do umieszczenia na stronie

Wejściówka

Wymiary: wys. 5cm, szer. 10cm
Druk: cyfrowy na białym papierze gładkim satynowanym 300g

Zawieszki na krzesła

Wymiary: wys. 21cm, szer. 10cm
Druk: cyfrowy na białym papierze gładkim satynowanym 300g







Menu

Wymiary: wys. 10cm, szer. 15cm
Druk: cyfrowy na białym papierze gładkim satynowanym 300g

Ramka z menu

Wymiary: A6 wys. 10cm, szer. 15cm
Druk: cyfrowy na białym papierze gładkim satynowanym 300g

Ramka z menu

Wymiary: A5 wys. 21cm, szer. 15cm
Druk: cyfrowy na białym papierze gładkim satynowanym 300g

Sesja:






Każde danie to dzieło sztuki, a każda potrawa to poezja smaku. Każdy klient to przyjaciel, a każdy pracownik to członek rodziny. W tym wyjątkowym miejscu dla każdego jedzenie to pasja.

Przystawki:




1. Melon - Imbir - Szynka Parmeńska

Chłodnik podany z chrupką szynką parmeńską i kawiorem z redukcji cytrusowo-balsamicznej. Międzykontynentalna fuzja różnorodnych smaków: słodkiego melona z aromatycznym i ostrym w smaku imbirem. Kawior przygotowywany jest techniką kuchni molekularnej przy użyciu Agar Agar (jest to substancja żelująca, 100% naturalna, pozyskiwana z czerwonych alg morskich).

2. Pomidor - Zielone Szparagi - Prosciutto

Roladka z tajskich zielonych szparagów (charakteryzujących się niezwykłą delikatnością) oraz szynki Prosciutto Crudo (surowej szynki włoskiej, dojrzewającej w odpowiednich warunkach przez minimum 12 miesięcy). Danie podane w surowym bulionie pomidorowym, z pianką z koziego sera. Typowy przykład kuchni fusion: połączenie tradycyjnych smaków w nowoczesnej odsłonie.





Dania Główne:




3. Dorsz - Risotto - Kawior

Delikatny smażony Dorsz Atlantycki podany na klasycznym risotto Bianko, przygotowanym z oryginalnego włoskiego ryżu Carnaroli i włoskiego białego wina. Danie uzupełnia chrupiący kalafior w cieście tempura, puree z młodego szpinaku, kawior łososiowy i delikatne ciasteczko szczypiorkowe. Kolejny przykład kuchni fusion łączącej nowatorsko smaki wielu krajów.

4. Jagnięcina - Cebulka - Truskawka

Pieczony comber z jagnięciny pochodzącej z Nowej Zelandii, uznawanej za jedną z najlepszych na świecie. Całość ułożona na kremie z czerwonej cebuli z czarną porzeczką. Podana z kremowym pasztecikiem z wątróbki jagnięcej i sałatką z rukoli i truskawek w balsamicznym dresingu. Mięso z ekologicznych upraw oraz najwyższej jakości warzywa i owoce stanowią o wysokiej klasie kuchni nowoczesnej.





Desery:




5. Owoce - Praliny - Kwiaty

Owocowa pianka przygotowana wyłącznie ze świerzych owoców podana na kruchym ciastku czekoladowo - pralinowym. Całość uzupełniają: lawendowe spaghetti wykonane ze 100% kwiatowych esencji oraz krokant z liofilizowanymi owocami i kremem z białej czekolady.

6. Orzechy - Seler - Czekolada

Pieczony mus czekoladowy, przygotowany z najlepszej jakości czekolady, na słonym orzechowym spodzie, w akompaniamencie świeżo przygotowanych lodów o smaku selera i prawdziwej wanilii z Madagaskaru.





Zdjęcia z MammaLeo:






Wszystkich miłośników dobrej, wyszukanej i wysmakowanej kuchni zapraszamy do odwiedzenia restauracji MamaLeo w Radomiu. Znajdziecie tam również więcej informacji na temat naszych projektów. Osoby zainteresowane współpracą zapraszamy do kontaktu.



Projekt zrealizowany na zlecenie MammaLeo.

Pozdrawiamy,

You Might Also Like

2 komentarze

  1. Ale narobiłyście smaku na pyszności!
    Piękne zdjęcia (czy aby nie piszę tego pod każdym postem?), no i projekt - świetny!

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj,ta jagnięcinka pobudziła moje kubki smakowe...wspaniała oprawa :)

    OdpowiedzUsuń

Instagram

Twój 1% ma znaczenie!

Albert Wielki