Menu degustacyjne
wtorek, sierpnia 21, 2012
Dziś będzie post inny niż wszystkie. Opowiemy Wam o wyjątkowym miejscu, które tworzą właściciele z pasją i kucharze z pomysłem. W MammaLeo - bo o niej mowa - mówi się, że to nic złego bawić się jedzeniem - na tym właśnie polega zabawa, by doświadczać go wszystkimi pięcioma zmysłami. W tym wyjątkowym miejscu odbyła się wyjątkowa impreza dla wyjątkowych gości. Pierwszy w Radomiu pokaz kunsztu prawdziwych mistrzów sztuki kulinarnej i pierwsze takie zlecenie dla nas.
Przygotowane produkty:

ZaproszenieZaproszenie tylko w formie elektronicznej do wysłania mailem oraz do umieszczenia na stronie | WejściówkaWymiary: wys. 5cm, szer. 10cm Druk: cyfrowy na białym papierze gładkim satynowanym 300g | Zawieszki na krzesłaWymiary: wys. 21cm, szer. 10cm Druk: cyfrowy na białym papierze gładkim satynowanym 300g | ||
MenuWymiary: wys. 10cm, szer. 15cm Druk: cyfrowy na białym papierze gładkim satynowanym 300g | Ramka z menuWymiary: A6 wys. 10cm, szer. 15cm Druk: cyfrowy na białym papierze gładkim satynowanym 300g | Ramka z menuWymiary: A5 wys. 21cm, szer. 15cm Druk: cyfrowy na białym papierze gładkim satynowanym 300g | ||
Sesja:








Każde danie to dzieło sztuki, a każda potrawa to poezja smaku. Każdy klient to przyjaciel, a każdy pracownik to członek rodziny. W tym wyjątkowym miejscu dla każdego jedzenie to pasja.
Przystawki:


1. Melon - Imbir - Szynka Parmeńska Chłodnik podany z chrupką szynką parmeńską i kawiorem z redukcji cytrusowo-balsamicznej. Międzykontynentalna fuzja różnorodnych smaków: słodkiego melona z aromatycznym i ostrym w smaku imbirem. Kawior przygotowywany jest techniką kuchni molekularnej przy użyciu Agar Agar (jest to substancja żelująca, 100% naturalna, pozyskiwana z czerwonych alg morskich). | 2. Pomidor - Zielone Szparagi - Prosciutto Roladka z tajskich zielonych szparagów (charakteryzujących się niezwykłą delikatnością) oraz szynki Prosciutto Crudo (surowej szynki włoskiej, dojrzewającej w odpowiednich warunkach przez minimum 12 miesięcy). Danie podane w surowym bulionie pomidorowym, z pianką z koziego sera. Typowy przykład kuchni fusion: połączenie tradycyjnych smaków w nowoczesnej odsłonie. | |
Dania Główne:


3. Dorsz - Risotto - Kawior Delikatny smażony Dorsz Atlantycki podany na klasycznym risotto Bianko, przygotowanym z oryginalnego włoskiego ryżu Carnaroli i włoskiego białego wina. Danie uzupełnia chrupiący kalafior w cieście tempura, puree z młodego szpinaku, kawior łososiowy i delikatne ciasteczko szczypiorkowe. Kolejny przykład kuchni fusion łączącej nowatorsko smaki wielu krajów. | 4. Jagnięcina - Cebulka - Truskawka Pieczony comber z jagnięciny pochodzącej z Nowej Zelandii, uznawanej za jedną z najlepszych na świecie. Całość ułożona na kremie z czerwonej cebuli z czarną porzeczką. Podana z kremowym pasztecikiem z wątróbki jagnięcej i sałatką z rukoli i truskawek w balsamicznym dresingu. Mięso z ekologicznych upraw oraz najwyższej jakości warzywa i owoce stanowią o wysokiej klasie kuchni nowoczesnej. | |
Desery:


5. Owoce - Praliny - Kwiaty Owocowa pianka przygotowana wyłącznie ze świerzych owoców podana na kruchym ciastku czekoladowo - pralinowym. Całość uzupełniają: lawendowe spaghetti wykonane ze 100% kwiatowych esencji oraz krokant z liofilizowanymi owocami i kremem z białej czekolady. | 6. Orzechy - Seler - Czekolada Pieczony mus czekoladowy, przygotowany z najlepszej jakości czekolady, na słonym orzechowym spodzie, w akompaniamencie świeżo przygotowanych lodów o smaku selera i prawdziwej wanilii z Madagaskaru. | |
Zdjęcia z MammaLeo:






Wszystkich miłośników dobrej, wyszukanej i wysmakowanej kuchni zapraszamy do odwiedzenia restauracji MamaLeo w Radomiu. Znajdziecie tam również więcej informacji na temat naszych projektów. Osoby zainteresowane współpracą zapraszamy do kontaktu.

Projekt zrealizowany na zlecenie MammaLeo.
Pozdrawiamy,

2 komentarze
Ale narobiłyście smaku na pyszności!
OdpowiedzUsuńPiękne zdjęcia (czy aby nie piszę tego pod każdym postem?), no i projekt - świetny!
Oj,ta jagnięcinka pobudziła moje kubki smakowe...wspaniała oprawa :)
OdpowiedzUsuń